Son Paylaşılanlar

17.08.2018

Captain Tsubasa 20. Bölüm İnceleme

Merhaba arkadaşlar.

Captain Tsubasa (2018) 20. bölüm incelemesine hoş geldiniz.

Maalesef biraz gecikti inceleme.
Dün staja gitmiştim ve eve gidince uyuyakalmışım. PC'yi bile açamayınca anca bugüne, bu saate kaldı.

Neyse.
Hafiften başlayalım o zaman.


Bölümümüz Nankatsu SC ve Musashi FC'nin maçının başlamasına yakın başlıyor. 



İki takım için de çıldıran taraflları falan görüyoruz önce.



Nankatsu Amigo Takımı'dan Sanae'yi görüyoruz. Bu karakter nedense hoşuma gidiyor. Bayağı iyi uyarlanmış bence. Eski seride daha soğuk birisi gibiyken bu seride tam bir anime kızı. Daha hareketli, daha gürültücü bir şey. Bunun yanında biraz komik de buluyorum.

Misugi'nin fanları ise bayağı salak duruyor bence. Hiçbirinin IQ'su ayakkabı numarasından büyük değildir gibi duruyor. Sırf Misugi'nin oynaması için takımın zor durumda kalmasını falan benziyorlar.

Neyse.

Sevmiyorum bu kızları.




Daha sonra böyle bir cümle geçiyor bölümde. Bu satırı ilk gördüğümde "Nasıl ya?!" demiştim ama jeton çok sonra düştü. İlk başta bu maçın final maçı olması gerekmiyor mu diye düşünmüştüm ama Nankatsu ve Meiwa maç yaptı zaten. Şimdi de Nankatsu ve Musashi maçı olduğu için en çok beklenen maç bu olabilir gerçekten. 




Daha sonra oyuncularımız sahaya çıkıyor ve renklerin biraz daha soluklaştığı için böyle görüntüler veriliyor. Ki ben bunlara bayıldım. Özellikle en alttakinde güneşin ikisinin arasında olması bile çok hoşuma giden bir ayrıntı oldu.

Maç başladıktan sonra dikkatimi çeken şeylerden birisi de artık tüm takımın çok ama çok daha iyi anlaşmasıydı.


Örnek olarak bu iki eleman aynı takımda olmamasına rağmen artık birlikte iş yapan bir grup haline dönüşmüşlerdi.



Her sahne için tek tek ekran görüntüsü kaydedip buraya koymayacağım ama bu sahnelerde Misugi ile diğer karakterler arasındaki fark gerçekten çok belirgin. Ayrıca takımı da çok güzel organize ediyor.

Ha bir de...



Şu anlatım da çok hoşuma gitti. Özellikle karakterlerin etrafında dönerek anlatılması. Buna benzeri ileride de var. Ona da birazdan geleceğim.



Elbette her iyi hareket gol olacak değil ama. İlk başta her topu yiyen ve zırlayan Morisaki'nin de artık bir şeyler başarabilecek kıvama geldiğini görüyoruz. Ama hayır Morisaki. Çok geç kaldın dostum. Yarı final artık. Bir maç sonra Genzo ben geleceğim diyor. En azından ileride işine yarayabilecek hareketler bunlar. 


Tabii bu atakta Misugi'nin ne işler başardığını gören Tsubasa'nın ağzı açık kalıyor.

Misugi hep top keserken, hem takımını yönlendirken Tsubasa bu işlerde onun kadar iyi değil.





Tsubasa en fazla Misugi kendisini çalımlamışken son bir hareketle topun yönünü değiştirebiliyor.

Bundan sonra sahne sahanın dışında geçiyor. Jun'un annesi ve babasının geldiğini görüyoruz. Ayrı ayrı gelmelerine ve birbirlerinin geleceğini bilmemelerine bakılırsa birlikte yaşamıyorlar.








Misugi'nin ailesi gözükür de Tsubasa'nınki gözükmez mi? Tsubasa'nın annesi ve akıl hocası Roberto, Tsubasa'nın maçı kazanacağından emin. Annesi, Tsubasa şampiyon olduktan sonra oğlunun hayalinin peşinden gitmesini istiyor. Bunun için de Roberto ile Brezilya'ya gitmesini istiyor. Ama birkaç bölümdür gördüğümüz gibi Roberto bu konuda o kadar emin değil. Küçük yaştaki Tsubasa'yı ailesinden ayırmak istemiyor. Konunun açılmasıyla birlikte yüzü düşüyor.








Daha sonra tekrar sahayı görüyoruz. Misugi, Tsubasa ile mücadele konusunda çok istekli. Bu yüzden topu alınca pas vermek yerine Tsubasa'nın gelmesini bekliyor. Kendisini bu maçın son maçı olacağına inandırmış durumda ve her şeyiyle mücadele etmek istiyor. Tsubasa'dan da aynısını bekliyor. İkisi mücadele ederken Tsubasa'nın dirseği Misugi'nin göğsüne çarpıyor ve Misugi acıyla kalbini tutuyor. Dirseğinin çarptığını fark eden Tsubasa ise atağa çıkmak yerine duraksıyor ve daha sonra koşmaya başladığında topu kaçırıyor. Topu kaçırmasından dolayı Tsubasa'nın durumunu bildiğinden endişelenen Misugi ise Tsubasa'nın kendisini hafife aldığını düşünüyor. Ha bu arada dirseğin göğse çarptığı ekranda görüntünün değişmesi çok hoşuma gitti. Söylemeden geçmek istemedim. Neyse. Hafife alındığını düşünen Misugi, kendisinin hafife alınmaması gerektiğini göstermek için Nankatsu'ya ilk gollerini atıyor.

E bunun üzerine Nankatsu durur mu? Tsubasa, artık kendisiyle özdeşleşmiş olan rövaşata vuruşunu kullanarak da o da bir gol atıyor ve skor 1-1 oluyor.




Şimdi resimleri geçin. Aşağıda devam edeceğim.










Tsubasa'nın bu golü sonrasında Misugi, anne ve babasının oturduğu yere bakarak rakibinden ne kadar memnun olduğunu ifade ediyor. Bu golden emin oluyor ki Tsubasa gerçekten dişe gelir bir rakip. 
Ama kalp durumunu bilmesi Misugi'nin aklını karıştırıyor ve tekrar karşı karşıya geldiklerinde Tsubasa'nın tepkisini merak ederek bunu soruyor. Tsubasa gerçeği bildiği için bir an duraksıyor ve bu sırada Misugi onu geçiyor. Tsubasa'yı geçmesine rağmen gol atamıyorlar ama Misugi dönüp Tsubasa'dan kendisini tutmamasını istiyor. Misugi her şeyini bu maça yatırmışken Tsubasa'nın kendini tuttuğunu düşünüyor. Tsubasa ise kendisini tutmadan karşılık vereceğini söylüyor.






Eh, artık Tsubasa kendini tutmuyor. Ama Musashi'nin de bir şeyler yapması lazım. Misugi, takımına planı devreye sokmalarını söylüyor. Bölümün adı Musashi'nin Gizli Planı'ydı zaten hatırlarsanız. Plan devreye giriyor ama Tsubasa'yı boşta gören Misaki'nin pas atmasıyla Tsubasa bunu gole çeviriyor.

Ato?!

Spikerin böyle demesinden gıcık alıyorum. Sırf bunu demek için yazdım buraya. Sürekli bir şaşırma şeyi. Yeter ya.

Neyse. Tsubasa golü atıyor ama hakem bayrak kaldırıyor. 
Ofsayt.


Sonrasında benim karışık bulduğum bir ofsayt tanımı geliyor. Yani daha basit tanımlayabilirlerdi bence animede.









O saniyeden sonra Tsubasa'ya ne kadar pas gelirse gelsin Tsubasa ofsayta düşüyor. Alttaki sahanın çekildiğinin çizilmesi de çok hoşuma gitti ayrıca. Ve Nankatsu hiçbir şey yapamıyor. En alttaki resimde kaleci neden o kadar hırsla bakıyor onu da anlamadım. Oğlum Tsubasa mal gibi kalmış bak. Neyin hırsı hala bu? Adam sana düşmanlığından mı gol atmaya çalışıyor. Sana tokat atsa bu yüzle bakmazsın be.


Nankatsu'nun tüm atakları boşa çıkıyor tamam da Musashi'nin ayağı da armut toplamıyor. Onlar da atağa çıkıyor. Sonra alttaki sahne yaşanıyor. Bu elemanın komik bir salaklığı var bence.







Sonra...




Misugi harika bir rövaşata gol atıyor. Tsubasa'nın kendisine onun biricik olmadığını göstermeye çalışıyor. Bu Tsubasa'ya bayağı koyuyor tabii. Bu golden sonra ilk yarı bitiyor ve Tsubasa'nın moralinin ne kadar bozulduğunu görüyoruz.






Misugi'nin kendisinden çok iyi olduğunu düşünen Tsubasa ilk kez umudunu kaybediyor.











Devre arasında işleri bir de Musashi açısından görüyoruz. Menajere kendisiyle konuşmak istediğini söyleyen Misugi onu köşeye çekince tokat atıyor.

Öncelikle ayıp gerçekten. Ne olursa olsun şiddetin bahanesi olamaz. Şiddet şiddeti doğurur. Bu kıza tavırları yüzünden Misugi'ye çok gıcık oluyorum. Öncelikle kızın bir adı var. Her bölümde kıza "menajer" diye hitap ediyorsun. Ben de sana "adam" diye hitap edebilmek isterdim ama yapamıyorum maalesef.

Haklısın söylediklerinde. Araya kimsenin girmesini istemiyorsun ama bu da yapılmaz be çocuğum.




Yukarıda sinirlendim. Sonra bir de Sanae gözünden görüyoruz. Sanae, Tsubasa'nın kazanmasını istemekle beraber kararsız kalmış gibi. Bu arada hiçbir yerde geçmedi. Söylemeye de pek gerek görmemiştim ama konu Sanae'ye gelmişken söyleyeyim. Sanae'nin her zaman salladığı bayrakta Tsubasa-kun yazıyor.











İkinci yarı başladıktan sonra Tsubasa'nın modunun çok düşük olduğu gözlerden kaçmıyor. Takımı onu neşelendirmeye çalışıyor ama topu bile tutamıyor Tsubasa. Ataklarda Misaki'ye destek olmuyor. Misugi ise mücadelenin böyle bitmesini istemiyor. 









Topu alan Misugi, Tsubasa'nın üstüne sürüyor ve içten içe Tsubasa'nın yine mücadeleye devam etmesi için yalvarıyor ama Tsubasa hiçbir şey yapmadan karşılık veriyor buna. Ve Misugi'ye denk olamayacağının fikriyle yere bırakıyor kendine.



Bunun üzerine hayal kırıklığı yaşayan Misugi artık işi bitirmek istiyor. Takımına mücadeleyi kesmemelerini ve Nankatsu'yu ezip geçmelerini söylüyor. 

Yağmur da başlamışken taraflar arasında tanıdığımız bir yüz görüyoruz.

Wakabayashi geliyor.

Gelecek bölümün adı Camın Yıldız Oyuncusu. İngilizcesi, Ace of Glass.

Tsubasa'nın kendini toparlayıp mücadeleye devam etmesi gerekecek.

Bu sırada 20. bölümün kapanış şarkısını da Misugi'nin seiyuusu Soma Saito seslendiriyor.



Bir de konudan alakasız olarak siteyi yeniliyoruz. Yeni bir tema kurduk. Seri sayfalarının hepsinin de güncelleyeceğiz.

Şimdilik durum böyle.

Görüşmek üzere.